Connect with us

news

Spievankovo má novú hovoriacu knihu, do štúdia si pozvalo herca Romana Pomajba!

Hlavný partner

Najúspešnejší detský projekt Spievankovo pripravil pre svojich malých aj veľkých fanúšikov ďalšie úžasné prekvapenie. Po obrovskom úspechu prvej hovoriacej knihy Albi Kúzelné čítanie je tu pokračovanie, tentokrát na tému povolania. Tvorcovia si v nej dokonca vymysleli vtipné povolania, o ktorých nikto nikdy nepočul! Do štúdia si Mária Podhradská a Richard Čanaky pozvali herca Romana Pomajba, ktorý sa stal rozprávačom knihy a zahral si aj viaceré zvieratká!

Skvelý nápad spojiť interaktívnu hovoriacu knihu s jedinečným Spievankovom zaručil víťazstvo prvého spoločného projektu v najprestížnejšej knižnej súťaži. Cenu Panta Rhei Awards – detskú knihu roka 2022 získala kniha Spievankovo z edície Kúzelné čítanie od Albi. Prvá kniha sa stala fenoménom a rýchlo sa vypredala a tak sa tvorcovia pustili do druhej.

Tvorivý proces bol rýchly. Inšpiráciou pre tému povolania boli samotné deti, naši fanúšikovia. Poznáte to, deti sa od malička milujú hrať imaginárne hry na povolania… Je to pre ne veľmi silná téma, vďaka ktorej sa identifikujú s okolím, spoznávajú svet a túžia byť ako my veľkáči. Podporuje to ich fantáziu a predstavivosť. Tak sme aj my zatvorili oči a boli znovu deťmi a začali snívať o povolaniach… Chceli sme ukázať, že každú prácu si treba vážiť, že každá je zaujímavá a že práca môže priniesť buď výrobok, dať službu druhému alebo byť len tak, pre potešenie duše,“vysvetlila umelecká riaditeľka Spievankova Mária Podhradská.

Chceš vyhrať Playstation 5 + Hra + 8K TV? Zapoj sa vyhraj

Just klikni na obrázok & have fun!

Spievankovo do knihy zaradilo povolania, s ktorými sa deti bežne stretávajú od malička a pridali netradičné povolania, ktoré sa postupne vytrácajú z nášho moderného života. A pre pobavenie veľkých, malých aj rodičov vymysleli tvorcovia tretiu skupinu povolaní, o ktorých nikto nikdy nepočul. Kniha je popretkávaná množstvom piesní z repertoáru Spievankova a vyše stovkou nových skladieb..

Great Burger: Explózia chutí!

Takú dobrotu, si už v ústach dávno nemal/a!

Spievankovo je krajina hudby a preto hudba v knihe nemôže chýbať. Obľúbené pesničky, ktoré už deti poznajú, sme pekne zakomponovali do deja. Máme radosť, že sa nám podarilo špeciálne pre túto knihu vytvoriť vyše sto nových piesní. Sme hrdí, že sa nám podarilo zhudobniť nový tajný recept mamy medvedice na zabudnutú slovenskú špecialitu. Keď si ju doma uvaríte, dajte nám vedieť, ako vám chutila,“ prezradila manažérka Spievankova Ivana Brunová.

Do štúdia si Mária Podhradská a Richard Čanaky prizvali herca Romana Pomajba, ktorý je rozprávačom knihy a zahral si aj viaceré vtipné zvieratká.

Užili sme si čas v štúdiu s Romanom Pomajbom, ktorý je nielen skvelým hercom, ale najmä človek s veľkým srdcom. S ním prišiel do knihy nový rozmer charakterov, ktorý postavičkám vymyslel. Budete ho počuť aj ako samotného rozprávača knihy. Teší nás, že si nahrávanie užil rovnako, ako my. Veľa sme sa pri tom nasmiali, jeho bobor osvetľovač je neprekonateľný,“ s úsmevom konštatuje Mária alias Spievanka.

Vtipné texty vo veršoch napísala do knihy spisovateľka Lenka Tomešová, ilustrácie v novom grafickom šate má na konte Kristína Hroznová. Mária Podhradská a Richard Čanaky zhudobnili a naspievali vybrané state do piesní aj nahovorili viaceré postavičky.

Ďakujeme produktovej manažérke Katke Kočutovej z Albi, za jej mravenčiu a trpezlivú prácu pri spracovávaní knihy. Nové pesničky sú spracované v skvelých aranžmánoch našich dlhoročných hudobných spolutvorcov. Pri mikrofóne sa vystriedali detičky, aby sa z knihy aj deti prihovárali deťom. A v neposlednom rade ďakujeme Ivke Brunovej, ktorá bola tvorcom námetu, motorom celého procesu a jeho kreatívnou súčasťou,“ uzatvára Mária Podhradská.

Kniha je určená pre malé aj väčšie deti, ale pobavia sa aj dospelí. Kniha má príbeh, tentokrát je o mame, pretože všetky mamy si to zaslúžia. Knihou nás sprevádzajú dvaja myšací súrodenci, ktorí si na jednotlivých stranách smiešnym spôsobom skúšajú rôzne povolania, ktoré sa im páčia. Rozuzlením príbehu je práve spoločenská hra. Tvorcovia do knihy, okrem témy povolaní prepašovali aj logopedické okienka a nezabudli na bio-eko tému a ochranu prírody. Po minuloročnom ošiali, kedy bola kniha do dvoch týždňov od vydania vypredaná, je tu skvelá možnosť objednať si ju za zvýhodnenú cenu: https://obchod.spievankovo.sk/knihy-2/kuzelne-citanie-spievankovo-povolania/

Spievankovo tento rok oslavuje 20 rokov na scéne a najbližšie ho môžete zažiť na veľkom koncertnom turné po celom Slovensku. Všetky koncerty a ich detaily sú uvedené na  www.spievankovo.sk. Pesničky Spievankova nájdete na všetkých digitálnych platformách a filmy v mobilnej aplikácií SPIEVANKOVO – ideálny spôsob, ako mať skvelú zábavu pre deti vždy po ruke.

Click to comment

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Braňo Mojsej ml. prichádza s letným závanom v novinke Na krídlach

news

Dominika wHo predstavuje energickú novinku Chcem lietať v modernom znení ’80s

news

Post Malone dnes vydáva nový album AUSTIN

news

Kapela Yearsbelow si výročie vojny pripomínajú emotívnym singlom Eastern Voices

Kultúra

Advertisement
Advertisement

Hlavný partneri:

Connect