Connect with us

news

Alan Murin, Iova a Serban Cazan prichádzajú s hitom Still Love You

Talentovaný hudobník Alan Murin vydáva svoju prvú medzinárodnú skladbu Still Love You, na ktorej spolupracoval s rumunskými kolegami – speváčkou IOVA a producentom Serbanom Cazanom. „Rozchodová“ novinka je v úplnom protiklade s tradičnými piesňami tohto typu.

Základy novinky Still Love You položil Alan Murin približne takmer dvoma rokmi, krátko po príchode z Ameriky. Vtedy sa mu podarilo zaujať a otvorili sa mu dvere do presláveného produkčného domu v Rumunsku. Zatiaľ čo sa umelcovi stále viac a viac darilo v hudobnej tvorbe, v súkromí to až tak ideálne nebolo.

„Do Rumunska som nešiel s príliš konkrétnymi očakávaniami, ale vedel som, že sa na to veľmi teším. Bola to prvá cesta za hudbou do zahraničia, ktorá bola na vyššej úrovni, viac profi team. Vedeli sme, s kým ideme robiť, kam ideme robiť a čo zhruba ideme robiť,“ hovorí o ceste za singlom Alan Murin. Kľúčovú úlohu zohral Serban Cazan, ktorý spolupracuje s umelcami ako napríklad Rita Ora. Slovenského umelca inšpirovalo aj samotné mesto Bukurešť, ktoré mu v mnohom pripomínalo našu Bratislavu a zároveň ukazovalo, aký potenciál môže naše hlavné mesto mať. „Mám takú víziu budúcnosti, že by som rád vytvoril komplexnejšie stredisko, kde sa budú dať tvoriť a vyjadrovať rôzne umelecké smery,“ prezradil o svojich plánoch. Počiatočnú verziu mohol ochutnať práve v Rumunsku, keď tvorili v produkčnom dome. Tam bolo niekoľko veľkých, krásnych a dobre vybavených štúdií a aj štúdiá menšie, komornejšie a viac v garážovom štýle so starším, ale autentickým vybavením a iným „vibe-om“.

„Na Serbanovi sa mi páčilo, že má jednu špecifickú vlastnosť. Dokáže z umelca vytiahnuť to najlepšie z umelca. Vďaka tomu dokáže vykresať ten pomyselný diamant zo suroviny, ktorá mu prikráčala do štúdia a nesnaží sa tam dávať svoje veci. Hovorí sa, že dobrý spolupracovník, dokáže spolupracovať tak, aby veci fungovali a výborný spolupracovník dokáže ustúpiť tak, aby všetci v miestnosti vedeli dať zo seba to najlepšie,“ nešetril chválou Alan. Serban Cazan, uznávaný producent a skladateľ zoznámil Alana zoznámil v Rumunsku so speváčkou Iovou. Už pri prvej otázke: „Čo ideme robiť?“ sa umelci zhodli na nápade pretaviť smútok z rozpadu vlastných silných partnerských vzťahov do piesne Still Love You. Tá si na svoje vydanie počkala takmer dva roky, no čakanie stálo za to. „Skladba je zrkadlom boja so sebou samým, ale aj túžbou po nájdení skutočného ja,“ hovorí Alan Murin. Ten v novinke otvára skryté rany a priznáva hĺbku svojej lásky a sklamania z nej. Spoluprácu označuje ako neuveriteľnú, spontánnu až kúzelnú. „Bolo príjemné počuť od Serbana, že aj pre neho to bola výnimočná spolupráca. Dohodli sme sa, že ešte budeme robiť aj na ďalších veciach spolu,“ dodal spevák.

Svoj príbeh má aj samotný videoklip. Hoci už pred časom existovala verzia videoklipu, ktorá bola doteraz najdrahšia v produkcii pre Alana Murina, svetlo sveta neuzrie. Skladbu Still Love You sprevádza videoklip z dielne Anze Scrubeho, známeho vďaka choreografiám a stage dizajnu pre Chrisa Browna. „Jednu, moju, časť sme nakrúcali počas výletu do Los Angeles. Sú tam teda zábery plné teplého

slnečného svetla, ulíc, pobrežia… Druhú, Iovinu, pre zmenu v zimných, horských pohľadoch v Ljubljane v Slovinsku,“ prezradil Alan Murin.

Alan Murin a Iova v Still Love You spoločne vedú poslucháča cestou prebdených nocí a nenaplnených predstáv. Dynamiku skladbe dodávajú zážitky a tempo nabáda na precítenie emócie, ktorú do skladby autori vniesli. Zo spoločnej novinky je cítiť vďačnosť za všetko, čo im ich vzťahy priniesli a hoci by sme v takomto prípade očakávali klasickú pomalú rozchodovú skladbu na vyplakanie, pri počúvaní tejto novinky sa vám bude chcieť tancovať. „To, čo ma robí ako umelca jedinečnou, je spôsob, akým vnímam hudbu a ako ju doslova počujem vo svojej hlave, ako ju môj mozog chápe a ako ju cíti moje srdce. Odtiaľ to prichádza prirodzene: texty, koncept a príbeh,“ hovorí rumunská speváčka Iova a aj jej jedinečnosť dáva singlu niečo, čo upúta pozornosť poslucháča a skladbu nebude vedieť „dostať z hlavy“.

ALAN MURIN

Spotify link: https://spoti.fi/3SezDqj

IG link: https://www.instagram.com/alanmurin

YT link: https://www.youtube.com/@alanmurin

TikTok link: https://www.tiktok.com/@alanmurin

ALAN MURIN je spevák, skladateľ a producent pochádzajúci zo Slovenska. Na konte má debutový album s názvom TRUESELF a niekoľko úspešných piesní, ktoré sám produkuje a vydáva od roku 2017. Hudbe sa venuje od 15 rokov, čo neskôr pretavil aj do štúdia hudobného inžinierstva a produkcie. Po ukončení štúdia na Point Black Music School v Londýne chcel svoje vedomosti aplikovať do praxe. Má na konte produkcie v Londýne, Amerike, Českej Republike aj Rumunsku a dlhodobo si drží úroveň slobodného umelca, ktorý dokáže z každej skúsenosti vyťažiť čo najviac. Aj preto sa jeho skladby dostávajú do najvyšších priečok hudobných rebríčkov.

IOVA

Spotify link: https://spoti.fi/47LZg7I

IG link: https://www.instagram.com/iovaofficial

YT link: https://www.youtube.com/@IOVA

TikTok link: https://www.tiktok.com/@iovaofficial

IOVA je speváčka a skladateľka, narodená a vychovaná v rumunskej rodine inžinierov, ktorá zdedila spevácke a textárske talenty od svojich starých rodičov. Jej vášeň pre hudbu sa začala vo veku jedenásť rokov, keď začala navštevovať hodiny hry na gitare a klavíri. O dva roky neskôr si založila vlastnú rockovú kapelu. IOVA sa etablovala ako sólová umelkyňa v priemysle po tom, čo bola členkou LaLa Band, najslávnejšieho dospievajúceho sitkomu v Rumunsku. Jej hudobná cesta začala, keď na jeseň 2015 poslala svoje demo nahrávky do HaHaHa Production. Začala písať a nahrávať hudbu a v roku 2018 vydala svoj prvý singel „Be like water“. IOVA má dve stránky, ktoré prispievajú k jej osobnosti: ľudskú a umeleckú. IOVA je výrazným prejavom jej ľudskej stránky: „To, čo ma robí ako umelca jedinečnou, je spôsob, akým vnímam hudbu a ako ju doslova počujem vo svojej hlave, ako ju môj mozog chápe a ako ju cíti moje srdce. Odtiaľ to prichádza prirodzene: texty, koncept a príbeh.“

SERBAN

IG link: https://www.instagram.com/serbancazan „Môj hudobný príbeh sa začal, keď mi otec dal dokonalý darček, klavír. Postupne sa moja vášeň pre hudbu vyvinula vo výrobu hudby s poprednými rumunskými a medzinárodnými umelcami.“

Serban Cazan je rumunský producent a skladateľ. Po tom, čo si vybudoval meno v Rumunsku, začal za posledný rok často cestovať do Spojeného kráľovstva, kde úzko spolupracuje s rôznymi umelcami vrátane Oak Feldera, Sebastiana Koleho, MNEKa, Jin Jin, Karen Poole, Josha Recorda, Brittena Newbilla a Waynea Hectora. Serban pracoval s umelcami ako Rita Ora, Rag N Bone Man, Tom Walker, FLO, Mabel, Anne-Marie, Ella Henderson, Sam Ryder, James Carter, Ofenbach, James Blunt, Talia Mar, Claudia Valentina a ďalšími.

TRUESELF RECORDS

Trueself Records, slovenský hudobný label založený v roku 2019, je osobitným odrazom autenticity a kreatívnej slobody. Jeho zakladateľom je mladý talentovaný slovenský spevák Alan Murin, ktorý do tohto projektu vnáša nielen svoj talent, ale i osobnú filozofiu. Názov labelu, Trueself, nie je len obyčajným označením, je to manifestácia hlavnej idey – byť čo najviac sám sebou, v hudbe aj v živote.

Trueself Records sa vyznačuje osobitým prístupom k hudobnej tvorbe. Nejde len o vytváranie melodických liniek alebo rytmov, ale o prenikanie do hĺbky emocionálnej esencie umenia. Tento label poskytuje umelcom priestor, kde môžu byť naozaj autentickí, kde môžu vyjadriť svoje pravé ja a premeniť svoje pocity a myšlienky do hudobnej formy.

V súlade s filozofiou Trueself, tento label neprodukuje len hudbu, ale vytvára príbehy, ktoré sú zároveň zrkadlom duše jeho zakladateľa i jeho priaznivcov. Týmto spôsobom Trueself Records nielenže prispieva k slovenskej hudobnej scéne, ale tiež povzbudzuje svojich poslucháčov, aby žili autentický život a vyjadrovali svoje najhlbšie pocity prostredníctvom hudby.

HAHAHA PRODUCTION

HaHaHa Production predstavuje ikonickú hudobnú produkčnú spoločnosť, zameranú na výkonnosť a kreatívnu tvorbu. Od roku 2008 dominujú v rumunských hudobných rebríčkoch, pričom produkujú niektoré z najzapamätateľnejších národných hitov.

S energiou každodenného nadšenia posilňujú svoje komunity prostredníctvom hudby a vyzývajú ich, aby žili svoje najhlbšie sny, dotýkajúc sa ich najpozitívnejších pocitov.

Ich piesne sú viac než len trendové hity. Vytvárajú hodnotné príbehy na počúvanie prostredníctvom rytmov a textov. Dennodenne vyzývajú tradičný vzťah medzi značkou a fanúšikom tým, že sú pozorní k emóciám a pocitom svojich fanúšikov, čím vytvárajú dojímavú hudbu, ktorá reaguje na potreby trhu. HaHaHa Production je najznámejšou značkou v Rumunsku a sú hrdí na podporu miliónov fanúšikov, ktorí s nimi denne interagujú.

informovala: Andrea Čurná

Click to comment

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Advertisement
Advertisement

Hlavný partneri:

Connect