Connect with us

news

Braňo Mojsej ml. prichádza s letným závanom v novinke Na krídlach

Hlavný partner:

Braňo Mojsej mladší, syn známeho hudobníka Braňa Mojseja, predstavuje po dlhšom čase singel Na krídlach, v ktorom sa stretávajú všetky jeho hudobné ideály. Navyše melodickými tónmi búra predsudky voči svojmu menu a prináša letnú atmosféru, ktorá je zachytená aj vo vydarenom príbehovom videoklipe.

Spevák už dlhšie uvažoval nad vytvorením akustickej skladby s elektronickými prvkami a bohatým zvukom, pričom však nečakal, že práve v tejto skladbe sa stretnú naraz všetky jeho hudobné očakávania.

„V tomto singli sa stretli umelci, ktorých obdivujem už niekoľko rokov a s ktorými som chcel raz určite spolupracovať. Medzi nich patrí legendárny slovenský textár Vlado Krausz, som veľmi rád, že ho skladba oslovila a napísal k nej text,“ s úsmevom hovorí Braňo Mojsej ml. o splnenom malom sne a pokračuje: „Ďalším umelcom, ktorého tvorbu a zvuk obdivujem už dlhšiu dobu, je Domi Stoff z kapely King Shaolin, ktorý sa podieľal na skladbe spoluautorsky a producentsky. A už dlhšie som chcel klip od Erika Borisa a teraz sa naplnilo aj to.“

Chceš vyhrať Playstation 5 + Hra + 8K TV? Zapoj sa vyhraj

Just klikni na obrázok & have fun!

K letnej atmosfére, ktorá z novinky vyžaruje, si každý poslucháč vytvorí vlastný vzťah a spojí so svojím životným príbehom. „Myslím si, že autorovi textu Krauszovi to vyšlo výborne a text o slobode a voľnosti úplne zapasoval k skladbe,“ objasňuje spevák.

Typickú akustickú gitaru Braňa Mojseja ml. navyše dopĺňajú rôzne zvuky, sample a cítiť rukopis producenta Domiho Stoffa. Po prvom naspievaní skladby v bratislavskom Rita Studio však nebol spokojný so svojím prejavom, a tak meral vyše štyristo kilometrov späť. Vokály do skladby naspievala aj Braňova snúbenica Natália Górásová, ktorá bola v čase nahrávania v pokročilom štádiu tehotenstva.

Great Burger: Explózia chutí!

Takú dobrotu, si už v ústach dávno nemal/a!

Hlavný partner:

Novinka vychádza spolu s príbehovým videoklipom spod taktovky Erika Borisa. „Poznáme sa aj osobne niekoľko rokov a keď som videl jeho tvorbu, vedel som, že najbližší klip, ktorý vydám, dám natočiť určite jemu. Erikovi som poslal skladbu, potešil som sa, keď ho oslovila a on na stretnutie prišiel hneď s námetom, ktorý mi úplne zapasoval. A ja ako produkčný klipu som sa pustil do hľadania hercov a vybavovania priestorov,“ ozrejmuje Braňo Mojsej ml., ktorý oslovil na rolu hlavnej úlohy mladú absolventku konzervatória Rebeku Hudákovú.

Rebeka Hudáková

Počas samotného nakrúcania, okrem sledovania oblakov a predpovede počasia, si herečky museli dávať pozor aj na hady, ktoré sa kúpali spolu s nimi vo vodnej nádrži Ružín. Príbeh sa prelína s obrazom hrajúcej kapely, v ktorej figuruje na bicích nástrojoch Maťo Bičbasovej gitare Dominik Sivák. „Vždy som chcel klip na streche, tak pri tejto skladbe sa zišlo naozaj takmer všetko,“ uzatvára Braňo Mojsej ml. naplnenými očakávaniami, ktoré sa niesli od tvorby, textu, produkcie až po videoklip.

V tomto roku sa ešte môžeme tešiť na vydanie spevákovho očakávaného EP spolu s krstom, ktorý bude zároveň oslavou 10. výročia založenia jeho kapely.

Click to comment

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Spievankovo má novú hovoriacu knihu, do štúdia si pozvalo herca Romana Pomajba!

news

Dominika wHo predstavuje energickú novinku Chcem lietať v modernom znení ’80s

news

Post Malone dnes vydáva nový album AUSTIN

news

Kapela Yearsbelow si výročie vojny pripomínajú emotívnym singlom Eastern Voices

Kultúra

Advertisement
Advertisement

Hlavný partneri:

Connect