Connect with us

Kultúra

Oslávte mesiac zamilovaných v Bratislave v spoločnosti muzikálu Biograf Láska

Po veľkom úspechu sa muzikál na motíve hudby Hanky Zagorovej vrátil späť na Slovensko. Biograf Láska sa našim divákom symbolicky opäť predstaví počas mesiaca venovanému všetkým zamilovaným. Prekvapte svojho partnera a oslávte váš vzťah v spoločnosti tých najkrajších romantických piesní. Aj tentokrát ho exkluzívne na Slovensku uvidíte v STARS auditoriu.

So skladbami Hany Zagorovej sa stotožnilo nespočetne veľa ľudí. Spájajú sa nám s rôznymi emóciami a životnými situáciami. Aj preto sa stali legendárnymi. Nosnou témou muzikálu Biograf láska, v ktorom zaznejú mnohé z nesmrteľných hitov, je zrkadlo aktuálnej uponáhľanej doby. Hlavné hviezdy ako manželia Křížoví, Elis Ochmanová a Natália Halouzková na pódiu prezentujú najslávnejšie skladby legendárnej speváčky. Tvorba Hanky Zagorovej je pretkaná jedinečnými textami s nadčasovými myšlienkami, ktoré dokážu osloviť mnoho generácií. I preto si toto predstavenie našlo toľko fanúšikov, ktorí sa vracajú pozrieť ho aj opakovane. „Do Biografu láska sme vložili veľa srdca, úprimnosti a tvrdej práce. Verím, že obsahuje nádej a ľudskosť, ktoré sú v dnešnej dobe pre všetkých veľmi dôležité a vzácne,“ popísal Jan Kříž, čím je tento muzikál tak výnimočný. On sám sa v ňom predstavil ako režisér a občas alternuje aj niektoré z postáv. Nebola to jednoduchá úloha, ale uspel v nej bravúrne. Celú prácu sa mu darilo zvládnuť aj vďaka jeho manželke Marie, ktorá si zahrala kamarátku Evu.

Marcové predstavenia mali medzi divákmi fantastický ohlas. Nik z hercov pritom nedal ani pocítiť, ako náročný deň majú za sebou. Ich výkony boli napriek tomu skvelé a zároveň sa stali skvelou poctou pre Zagorovú. „Vstávali sme o pol šiestej (pozn. v deň slovenskej premiéry), potom sme mali generálku a potom večernú premiéru. Snažili sme sa vydať zo seba maximum, aby sme Slovákom ukázali náš Biograf Láska tak, ako ho máme radi my a ukázali to, čo to pre nás znamená,“ vyznala sa Marie Křížová po slovenskej premiére. Diváci ich za toto úsilie odmenili veľkou standing ovation. Príbeh muzikálu Biograf Láska sa točí okolo osudov troch najlepších kamarátok. Eva, Jana a Alča sa nečakane ocitnú v situácii plnej neistoty. I keď kvôli napätiu dochádza medzi nimi k hádkam a podpichovaniu, napriek tomu si vzájomne zostávajú veľkou oporou. Ukazujú tak silu priateľstva, čo bolo veľmi blízke aj všetkým divákom. To je jeden z ďalších dôvodov, prečo si ho tak veľmi obľúbili.

„Musím povedať, že som bola zo začiatku trochu nervózna. I keď máme za sebou množstvo predstavení v Prahe, tak je to zase niečo iné. V Bratislave je oveľa väčší priestor a človek tak podvedome cíti, že chce byť čo najlepší, aby sme urobili dojem. Pri prvom potlesku to z nás vždy spadne a musím povedať, že som si to nakoniec veľmi užila,“ vysvetlila Elis Ochmanová, ktorá si zahrala Janu. Na Slovensku mali muzikáloví herci k dispozícii raz tak veľké pódium ako v Prahe. Kvôli tomu sa museli popasovať s novou výzvou, ktorú zvládli bravúrne.

Predstaviteľka Alči Michaela Tomešová poznala slovenských divákov už z turné s predstavením Pomáda. Preto veľmi dobre vedela, že ju u nás čaká vrelé privítanie, na čo sa veľmi tešila. „Slováci sú úžasné publikum. Vždy sa na nich teším. Taktiež tu mám časť rodiny, takže tu mám taký druhý domov,“ zhodnotila bratislavské predstavenia. Takúto atmosféru si opäť užije už v máji, keď sa spolu s kolegami vráti na ďalšie vystúpenia u nás.

Fantastické hudobné vystúpenie si môžete opäť pozrieť v bratislavskom STARS auditoriume. Predstavenia sú naplánované do nedele 12. mája. Vstupenky sú k dispozícii na stránke starsauditorium.sk. Ak patríte k fanúšikom muzikálov a skladieb preslávených Hanou Zagorovou, potom tento muzikál jednoznačne musíte vidieť. Stihnete to ešte v máji v Bratislave?

zdroj: Andrea Čurná

Click to comment

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Do Prešova opäť zavítajú mená svetového formátu aj to najlepšie z domácej scény. Dobrý festival začína už o mesiac!

PROMO

NSYNC sú späť!

news

Sziget opäť svetový, budúci rok oslávi 30 rokov

Festivaly

Mafia Corner – nova letná pesnička LAMBADA

news

Advertisement
Advertisement

Hlavní partneri:

Connect