Connect with us

news

Hammel a Zelená pošta v máji opäť v Košiciach a v Bratislave

Po veľkom úspechu a vypredaných koncertoch po celom Slovensku sa Pavol Hammel a Zelená pošta vracia! V máji si legendárne skladby autorskej dvojice Marián Varga – Pavol Hammel budú môcť fanúšikovia užiť v Košiciach 24. mája a 25. mája v Bratislave.

Minulý rok uplynulo 50 rokov od vydania legendárneho albumu Zelená pošta. Tento projekt je označovaný ako jeden z najlepších albumov slovenskej hudby. Kvalitu skladieb potvrdili aj minuloročné koncerty, kde kapela v zložení Fero Griglák, Martin Valihora, Fedor Frešo jr., Vladislav „Slnko“ Šarišský, Peter Preložník a Pavol Hammel koncertovala s veľkým úspechom a nekončiacim potleskom pred vypredanými hľadiskami po celom Slovensku . Tento rok budú mať fanúšikovia šancu koncerty zažiť opäť – v Česku, ale aj Slovensku – v Košiciach a v Bratislave.

„Minuloročné koncerty  pod názvom Zelená pošta mali mimoriadny ohlas na Slovensku a hneď  začal byť o ne záujem aj  v Česku. Predsa len naša platňa spred 50 rokov bola v bývalom Československu hudobným fenoménom po skladateľskej a interpretačnej  stránke. Veď mená, žiaľ dnes už zosnulých hudobníkov ako Marián Varga, Fedor Frešo a gitarista Radim Hladík boli toho zárukou,“ prezradil ku koncertom Pavol Hammel .„Keďže organizovať členov  súčasnej skupiny, je vzhľadom na ich vyťaženosť v rôznych projektoch, časovo náročné, rozhodli sme sa okrem koncertov v Prahe a v Brne, pridať  koncerty ešte raz v Bratislave a Košiciach. No a potom sa uvidí, či zvládneme ešte tieto koncerty s týmto programom aj o ďalších 10 rokov, keď bude 60 rokov od vydania tejto platne Zelená pošta,“ dodal s úsmevom P. Hammel.  

Koncertný program turné Zelenú poštu tvorí najmä desať skladieb tohto výnimočného albumu – medzi nimi napríklad Smutná ranná električka, Páví ples, Slnečnice či Z ďatelín. Dvojhodinové vystúpenie je doplnené o ďalšie skladby ako napr. hity Zvoňte zvonky, Labutie piesne, Pieseň z kolovrátku, ale aj o skladby Collegium Musicum – Mikrokozmos a Hommage á J.S.Bach.

Vstupenky na slovenské koncerty (24. máj, Košice, Historická radnica a 25. máj, Bratislava, Stars auditorium) sú v predaji v sieti Ticketportal. Koncerty odohrá Pavol Hammel s projektom Zelená pošta aj 21. mája v Prahe a 22. mája v Brne. Bližšie informácie o koncertoch nájdete na www.pavolhammel.sk.

Click to comment

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Advertisement
Advertisement

Hlavný partneri:

Connect